Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Coach-tsunami in Nederland! Hoe vind je de parel onder de golven?

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig in Nederland meer coaches vindt dan vissen in de zee. Alleen al in de provincie Utrecht zou 1 op de 111 mensen coach zijn. Van levenscoaches tot fluisteraars voor je huisdier – je kunt het zo gek niet bedenken. Echter, het overleven van een burn-out betekent niet meteen dat je een goede coach bent. Ervaringsdeskundige zijn is net zoiets als zeggen dat je chef-kok bent omdat je een ei kunt bakken.


Dus, hoe pik je de juiste coach uit deze enorme hooiberg? Hoe vind je een coach die niet de cursus ‘Hoe word ik een coach in 10 dagen’ heeft gevolgd, maar iemand die echt weet wat hij doet? Dat is precies waarom ik mij heb laten accrediteren bij StiR, een onafhankelijke organisatie die professionele coaches en begeleiders zoals ik accrediteert. Om in het StiR-register opgenomen te worden, moet je kunnen aantonen dat je kwaliteit levert.


Mijn coachvaardigheden moest ik demonstreren in een praktijkcase samen met een professionele acteur onder het toeziende oog van een psycholoog. En dat is, zoals je zou verwachten aan de hand van deze blogpost, uitstekend gelukt! En de feedback? Men vond onder andere dat ik de klant goed op hun gemak stelde en makkelijk verbinding maakte. Daarnaast beschik ik over een breed repertoire van kennis en kunde, en stel ik goede vragen. En dat allemaal in combinatie met een gepaste dosis humor.


Ik kan natuurlijk zelf wel zeggen dat ik goed ben in mijn werk als coach (denk aan de klassieker ”Wij van WC Eend”), maar het is uiteraard een stuk waardevoller als een buitenstaander dat onderschrijft. Kwaliteit is mijn prioriteit, ik zet me volledig voor mijn klanten in. Dat uit zich onder andere in mijn persoonlijke aanpak. Door maximaal twee gesprekken per dag te voeren, kan ik elke klant mijn volledige, onverdeelde aandacht geven. Dat in combinatie met mijn verschillende opleidingen en no-nonsense aanpak heeft geleid tot veel tevreden klanten. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hier hun feedback.


Dus, als ik je de vraag stel: “Met wie zit je liever in een zeilboot tijdens windkracht 10? Een doorgewinterde kapitein of iemand die net zijn zwemdiploma heeft behaald?” Ik denk dat het antwoord duidelijk is.


Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl