Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Over Joris

"Ik denk met je mee, daag je uit, stimuleer en inspireer. Waar knelt het en hoe kunnen we het oplossen? Ik help je het antwoord duidelijk te krijgen voor jezelf en mogelijk voor anderen. Op een vriendelijke en doeltreffende manier"

Mensen mobiliseren, plannen maken en uitvoeren, doe ik al heel actief vanaf mijn middelbare school en tijdens mijn studie daarna.

Tijdens mijn studie lag de nadruk op management & organisatie. Daarna raakte ik verzeild in de marketing. Ik kreeg een goede praktijkopleiding bij een paar vooraanstaande organisaties op marketinggebied. Vanuit huishoudelijke artikelen tot chocolade. Bij een verpakkingsdesignbureau kreeg ik de kans bij veel kleine en grote fabrikanten van verschillende producten mee in de keuken te kijken. Ik mocht nadenken over de te voeren strategie, merkenbeleid, positionering van bedrijf en merk.

 

Mijn passie is om mensen te laten groeien en een positief resultaat te bereiken, individueel of met anderen. Door vragen te stellen die een ander niet stelt, helpen zaken helder te krijgen. Op een “bespreekbare, vriendelijke manier” bespreekbaar maken. Veilige in een vertrouwde omgeving.

 

Ik heb een vriendelijke en zakelijke persoonlijkheid. Ik heb humor, ik ben helder, kan goed luisteren, analytisch en scherp. Ik heb een coachend stijl van samenwerken, ben creatief, oplossingsgericht en nuchter. Mijn doel is jou te helpen.

Certificeringen
 • – NLP Master Coach, NLP Master Practitioner en NLP Practitioner
 • – Systemisch Familieopsteller, Bert Hellinger Instituut Nederland
 • – Systemisch Organisatieopsteller, Bert Hellinger Instituut Nederland
 • – Werkenergieanalyse®
 • – Stresspreventie en Burn-out Coach en Partner bij het CSR-Centrum®
 • – Insights Discovery Practitioner
 • – Transactionele Analyse 1-0-1
 • – Transactionele Analyse Persoonlijke Groei & Persoonlijke Ontwikkeling
Nevenfuncties & activiteiten
 • – Lid NOBCO – Nederlandse Orde voor Beroepscoaches
 • – Lid van diverse intervisie groepen (VEC, NOBCO, Familieopstelling, Organisatieopstelling)

 

Verleden:

 • – Lid Kernteam Vakgroep Executive Coaching NOBCO
 • – Lid NCD – Nederlandse Vereniging voor Directeuren en Commissarissen
 • – Voorzitter NCD Midden Nederland
 • – Bestuurslid VNO-NCW Midden
over mij Joris van der Bijl coach met 25 jaar ervaring in bedrijfsleven

Joris van der Bijl

 • – Geboren in 1961, getrouwd en vader.
 • – Lees graag management en mens-gerelateerde boeken.
 • – Ben gek op zeilen en duiken, wielrennen, hardlopen, zwemmen, skiën, lekker eten en een goed gesprek voeren.
 • – Spreek goed Engels en Duits
 • – Ik heb een netwerk waarin veel disciplines vertegenwoordigd zijn
Werkervaring
 • – CEO, Biggelaar / Landewyck Nederland
 • – CEO, Ritmeester Cigars
 • – Co-founder, COIN Continuity Innovation
 • – Senior Strategic Marketing Consultant, du Bois Ording Design
  – Marketing Manager, Kraft Jacob-Suchard
  – Marketing en Accountmanagement, Procter & Gamble
Opleidingen
 • – Bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit Rotterdam. Management en Organisatie
 • – Opleiding voor Commissarissen en Toezichthouders, Erasmus Universiteit Rotterdam (2014)
 • – International Certified NLP Master Coach
 • – Gecertificeerd voor Firstbeat Assessment 
 • – Diverse management opleidingen
Coaching Methoden en Technieken

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op