Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

De onmiskenbare meerwaarde van een goede coach

Onlangs verscheen in het nieuws dat het aantal coaches in Nederland de afgelopen jaren explosief is gestegen. Bij zulke berichten ontstaat natuurlijk de vraag: “Wat is de toegevoegde waarde van een coach?”. Als je niet goed in je vel zit, of het niet zo lekker op je werk gaat kun je zelf proberen om erachter te komen wat er dwars zit. Door bijvoorbeeld wat boeken te lezen, trainingen te volgen of je vraagstuk met vrienden te bespreken kom je misschien een eind. Maar wat als je niet verder komt en je niet tot de kern van het probleem kunt komen? Dan kan een goede coach precies zijn wat je nodig hebt.


Tijdens mijn tijd als CEO in het bedrijfsleven ben ik vaak benaderd door coaches. Destijds wimpelde ik het af als onzin, omdat ik het druk had, geen afleiding kon gebruiken en ik belangrijkere zaken te doen had. Achteraf gezien ben ik me gaan beseffen wat ik heb gemist. Als ik toentertijd met een goede coach in zee was gegaan, had mijn leven er heel anders uit kunnen zien. En dat gun ik iedereen. Een goede coach is in staat om te observeren, te luisteren en te voelen. Een doorgewinterde coach brengt de ervaring van talloze klanten met zich mee, waardoor hij zaken opmerkt die anders over het hoofd zouden worden gezien. Een coach opent nieuwe perspectieven, stelt lastige vragen en helpt je verbanden en patronen te ontdekken die je niet eerder in het vizier had.


Een van mijn grootste drijfveren is om mensen te laten groeien en een positief resultaat te bereiken. Dankzij mijn praktijkervaring als CEO in grote organisaties, weet ik als geen ander hoe de dynamiek van een bedrijf in elkaar steekt. Ik weet hoe je daarin kunt navigeren, hoe je gezien kunt worden en hoe je dingen voor elkaar krijgt. Enkel ervaring is niet genoeg om mensen goed te kunnen coachen, dus heb ik mijn kennis verbreed met de beste opleidingen. Zo put ik niet alleen uit mijn eigen ervaring, maar onder andere ook uit mijn opleidingen Transactionele Analyse, NLP, Insights Discovery, Familie/Organisatieopstellingen en CSR Stresspreventie en Burn-out coaching.


Ik ben nuchter, ontzettend kritisch en neem geen blad voor de mond. Tijdens de eerste coachafspraak laat ik altijd vooral de klant aan het woord. Ik vraag ze het hemd van het lijf, en ga uitgebreid peuren, prikkelen en doorvragen. Dit doe ik om bij de kern te komen, want mijn ervaring leert dat veel mensen er letterlijk omheen draaien. Vooral wanneer iemand een zin halverwege afbreekt, zie ik dat als een signaal om verder te vragen, omdat daar vaak iets zit dat opgehelderd moet worden. Het gebeurt ook vaak dat een klant met een specifieke vraag aan het traject begint, maar dat we gaandeweg ontdekken dat het eigenlijk om iets heel anders draait. En dat is nou precies waarom een coach het verschil maakt: samen komen we tot de essentie van het vraagstuk en kunnen je concrete vooruitgang boeken met behulp van mijn praktische adviezen.


Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem via deze link contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik help je graag om je leven en carrière de juiste wending te geven die je zoekt.

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl