Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Meten is weten: maak het effect van je leefstijl visueel met Firstbeat

In mijn coachtrajecten kijk ik naar het complete plaatje. Je zou het holistisch kunnen noemen, al vind ik dat al snel zweverig klinken. Feit is wel dat het noodzakelijk is om naar het gehele leven van iemand te kijken om ze optimaal te kunnen coachen. Veel van mijn klanten hebben veeleisende banen en willen alles uit zichzelf halen. Als je op je top wilt presteren moet je goed voor jezelf zorgen. Toch zie ik vaak dat veel mensen het lastig vinden om de juiste balans te vinden. Dan worden ze bijvoorbeeld ’s ochtends vermoeid wakker, wat vaak een teken is dat iemand niet voldoende herstelt. Daarom ben ik partner van Firstbeat, een uniek apparaat dat ik inzet als ondersteuning van mijn coaching als er sprake is van stress- en burnout klachten. De Firstbeat maakt het inzien van je fysiologie niet alleen makkelijk, maar vooral ook heel visueel. Zo zie je precies of je ‘aan’ staat, of dat je lichaam aan het herstellen is.


Het lijkt bijna futuristisch dat zo’n sensor in staat is om een visuele weergave van je stress en ontspanning te geven. Maar er is niks zweverigs aan, het is pure hardware. Het apparaat meet op nauwkeurige wijze hoe je lichaam gedurende de dag omgaat met stress, ontspanning, beweging, herstel en slaap. Door middel van een meting van enkele dagen krijg je exact in beeld wat het fysiologische effect van je leefstijl is op jouw unieke lichaam. Waar laad je van op? Welke activiteiten vergen meer van je dan je misschien had verwacht? Kortom: je ziet exact met welke bezigheden je je interne batterij leeg trekt, en welke dingen je kunt doen om die batterij weer op te laden.


Aan de hand van de meting wordt er een nauwkeurig rapport opgesteld en gaan we samen kijken welke patronen we ontdekken en welke verbeteringen er mogelijk zijn. Daar komen vaak hele verrassende dingen uit. Misschien ontdek je dat bepaalde werkzaamheden je ongemerkt veel stress geven, en dat andere taken je makkelijker afgaan. Wellicht blijkt dat het kijken van een film ‘s avonds je minder ontspanning geeft dan je had verwacht en je daarna ‘s nachts minder goed blijkt te herstellen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al een enorm verschil maken! Een voorbeeld waarbij ik Firstbeat preventief inzet is een CEO die ik begeleid. Hij heeft in het verleden last gehad van hartkloppingen, en we gebruiken de Firstbeat om vinger aan de pols te houden zodat hij in balans blijft.


Bij menig klant heeft de Firstbeat geleid tot aanzienlijke veranderingen in hun levensstijl. Vaak denken we wel te weten wat goed voor ons is, maar het wordt ineens heel duidelijk als de harde data ineens visueel zichtbaar wordt. Ben je benieuwd geworden? Neem contact met me op en ik help je graag op weg met Firstbeat!

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl