Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Waarom je iets moet doen dat écht bij je past

Onlangs werd mijn aandacht getrokken door een documentaire over Avicii. Hij was een wereldberoemde Zweedse DJ die, ondanks zijn ongekende succes, tragisch genoeg een einde aan zijn leven maakte. Avicii vertelde op camera dat hij in aanraking kwam met de ideologie van Carl Jung en dat hij zichzelf als introvert identificeerde. Deze zelfkennis in contrast met zijn leven vol spotlights, volle zalen en wereldtours zette mij aan het denken.


We zagen Avicii op het podium, stuiterend vol energie, en toch vertelde hij over de strijd die schuilging achter zijn schijnbaar grenzeloze succes. Hij trok dan ook in 2016 de stekker uit zijn carrière in de spotlights. Zijn familie deelde na zijn overlijden dat de voortdurende reizen en de immense werkdruk hem zwaar vielen. Hij paste niet in de onverbiddelijke ‘zakelijke machine’ waarin hij zich bevond, ondanks zijn buitengewone talent. Dit voorbeeld van Avicii illustreert een cruciale les: het is niet voldoende om iets te doen waar je goed in bent; het moet ook passen bij wie je bent.


Het tragische verhaal van Avicii is helaas geen unieke situatie. Veel mensen vinden zichzelf terug in banen of carrières waar ze goed in zijn, maar die hen niet noodzakelijkerwijs gelukkig maken. Ze voelen zich misschien gevangen door de verwachtingen van anderen of door het vooruitzicht van succes, terwijl hun innerlijke stem iets anders fluistert. Het is natuurlijk verleidelijk om door te gaan, zeker als je ergens goed in bent, maar is dat wat je wilt?


Echt geluk en voldoening in je werk vinden betekent dat je niet alleen moet kijken naar wat je kunt, maar ook naar wat je wilt en wie je bent. Werk dat bij je past, voedt niet alleen je bankrekening maar ook je ziel. En dat leidt tot perfecte optelsom richting geluk en voldoening.


Twijfel je of jouw carrière op het juiste pad is en wil je erachter komen wat écht bij je past? Ik help je daar graag mee. Neem via deze pagina vrijblijvend contact met me op voor een kennismaking.

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl