Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Werk jij in je flow?

Soms heb je van die dagen dat je heerlijk in een flow zit. Je tikt de ene na de andere taak af, je schudt de slides voor die presentatie moeiteloos uit je mouw, en voor je het weet is de ochtend al voorbijgevlogen. Zalig, het is net alsof het vanzelf gaat! Maar helaas geldt dat niet voor iedereen.

Eén op de zeven medewerkers heeft last van te veel stress. Vreemd genoeg zijn ze zich daar vaak niet eens bewust van! Het risico van langdurige stress is niet te onderschatten. Het is als een sluipmoordenaar voor onze motivatie en productiviteit. Maar erger nog, het kan leiden tot een burn-out. Stel je voor dat je een Ferrari bent die te lang in een te hoge toerental rijdt. Op een gegeven moment raakt de motor oververhit, val je stil en vliegt hij in de fik. Zo werkt het ook met ons lichaam en geest: voortdurende stress zonder herstel of flow-momenten put ons uit, zowel mentaal als fysiek.


Een burn-out komt niet zomaar uit de lucht vallen, al kan dat soms wel zo lijken. Maar hoe weet je dat je op een burn-out aan het afstevenen bent? De eerste is duidelijk: die fijne flow is ver te zoeken. Misschien vind je het moeilijker om je te concentreren op je werk, of probeer je nóg harder te werken en is de balans tussen werk en privé zoek. Wanneer ik mijn oververmoeide klanten vraag of ze sporten, zeggen ze heel vaak: “Nee, eigenlijk al sinds een (half) jaar niet meer…” Kortom: we hebben het zo druk dat we het onderhoud van ons eigen lichaam ook nog gaan verwaarlozen. Tegenstijdig, nietwaar?


Herken je dit? Bij een burn-out is voorkomen beter dan genezen. Ik kan je helpen om actie te ondernemen. Samen nemen we jou en de manier waarop je werkt onder de loep. Wat geeft je plezier, voldoening en inspiratie? En wat zijn jouw bronnen van stress of werkdruk? Het resultaat is een duidelijke analyse, waarmee ik je kan begeleiden naar een werksituatie die je wél gelukkig maakt. Zo zorgen we er samen voor dat jij weer in je flow kunt werken.


Benieuwd? Neem dan hier eens contact op voor een kennismaking.

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl