Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Drie leidende principes tijdens mijn coaching

In vorige blogs schreef ik over mijn achtergrond, hoe ik mijn gesprekken aanpak en vertelde ik meer over mijn scherpe luistertechniek. Maar wat haal je als klant nou daadwerkelijk uit zo’n traject?


Ik neem je mee in mijn leidende principes tijdens het coachen. Je kunt ze zien als een soort einddoel – het resultaat na een traject van meerdere sessies met mij:


Je gaat zo autonoom mogelijk handelen

Ik streef ernaar je te helpen keuzes te maken die echt van jou zijn. Dus niet omdat je het een ander naar de zin wilt maken of ergens ‘ja’ tegen zeggen terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Maak je geen zorgen, ik ga je niet omtoveren tot een egoïstische einzelgänger. Integendeel, ik geloof dat we van nature graag iets voor anderen doen – denk maar aan die tante die altijd klaarstaat om boodschappen te doen voor haar buurvrouw. Het gaat erom dat je handelt vanuit je eigen wil en overtuigingen, want daar word je pas écht gelukkig van.

 

Je wordt je bewust van de dingen die je doet

99% van wat we doen is onbewust en automatisch, onder andere gestuurd door onderliggende overtuigingen. Maar past dat nog wel bij je? Ik leg je op de pijnbank en daag je uit met prikkelende vragen: “Is dit echt wat je wilt?” Je ontdekt nieuwe mogelijkheden die eerder onzichtbaar waren, waardoor je kunt herbeslissen om er in de toekomst anders mee om te gaan. Dit proces leidt tot nieuwe inzichten en gedragingen, waardoor je meer jezelf bent.


Je ontdekt hoe je de rest van je leven wilt vormgeven

Onderwerpen als “Hoe wil je terugkijken op je leven vanaf je sterfbed?” helpen je om na te denken over je carrièrepad, de balans tussen werk en privé, en wat je echt belangrijk vindt om je tijd en energie in te steken.


Hoewel elke coachvraag uniek is, vormen deze drie principes de rode draad in mijn trajecten. Je zou natuurlijk zelf met deze vragen aan de slag kunnen, maar je gaat een stuk dieper als iemand anders je deze vervelende vragen stelt. Ik zeg dan ook niet voor niets: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”


Is dit precies wat je nodig hebt? Neem contact met me op voor een kennismaking en ik ga graag met je aan de slag!

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl