Close

Joris van der Bijl

Laat je inspireren tot groei

Nog vijf dingen waar je later geen spijt van wilt hebben

Onlangs schreef ik een blogpost over de vijf dingen waar mensen op hun sterfbed spijt hebben, naar aanleiding van het boek van Bronnie Ware. Uit andere publicaties zijn ook waardevolle lessen te leren die ik jullie niet wil onthouden. Laten we deze eens onder de loep nemen voordat je later denkt “Had ik maar…


“Had ik maar meer in het moment geleefd.”
Ga eens bij jezelf na: hoe vaak ben je werkelijk in het hier en nu? En zit je dus niet met je hoofd bij dat akkefietje dat gisteren op je werk gebeurde, die meeting die je straks na de lunch hebt, of de klusjes die je volgend weekend moet doen? En wanneer heb je voor het laatst tijdens een etentje met je vrienden niet op je telefoon gekeken? Leef in het hier en nu, voordat het leven aan je voorbijgaat.


“Had ik me maar minder druk gemaakt om wat anderen denken.”
Veel mensen blijven te lang hangen in de angst om niet aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Maar aan het einde van de rit realiseerden de meesten zich dat het echt niet zoveel uitmaakt wat anderen van je vinden. Het enige wat echt telt, is trouw zijn aan jezelf. Het is dan ook geen verrassing dat dit één van mijn leidende principes tijdens het coachen is.


“Was ik maar vaker voor mezelf opgekomen.”
Soms denken we dat het beter of makkelijker is om de mensen om ons heen te behagen. Misschien omdat ze ons dan liever vinden, of omdat we ze simpelweg een plezier willen doen. We hebben echter al eerder gezien dat aardig zijn juist averechts kan werken. In welke situatie wil jij meer voor jezelf opkomen? Durf ‘nee’ te zeggen tegen dingen die je eigenlijk niet wilt. Stel je eigen welzijn en prioriteiten centraal.


“Had ik maar meer naar mijn gevoel geluisterd.”
Ons verstand kan ons soms voor de gek houden met zijn eindeloze gepieker en gemopper. Maar ons gevoel, onze intuïtie, liegt vaak niet. Veel mensen hebben spijt dat ze vaker de stem van hun hart hadden moeten volgen in plaats van die van hun hoofd. Probeer daarom vaker te luisteren naar je onderbuikgevoel bij belangrijke beslissingen of situaties. Wat zegt je intuïtie? Waar word je enthousiast van? Leer daarop te vertrouwen.


“Had ik maar beter voor mezelf gezorgd.”
Ik zie het veel te vaak terug bij mijn klanten: roofbouw. Ze leven vaak een druk leven vol ambitie en stress, maar weinig ruimte voor sport en ontspanning. Het is dan ook niet verrassend dat een dergelijke levensstijl uiteindelijk zijn tol eist. Dat is dan ook de reden dat ik bij veel klanten gebruik maak van de Firstbeat Life sensor. Je hebt maar één lichaam, jijzelf bent je grootste bezit! Dus zorg er goed voor, voordat het te laat is…


Het goede nieuws: als je dit leest ben je nog niet te laat! Je kunt er nu voor kiezen om actie te ondernemen en deze spijtgevoelens later te voorkomen. Kun je daar wat hulp bij gebruiken? Ik sta voor je klaar, neem hier contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op

Joris van der Bijl Personal Executive & Business Coach Hilversum

Wil je kennismaken of heb je vragen? Neem gerust contact op

 

Joris van der Bijl

+31 6 53 21 02 75

info@jorisvanderbijl.nl